Mobiilimaksaminen yleistyy rahankeräyksissä

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräyksessä sähköiset maksutavat ovat ajaneet perinteisen lipaskeräyksen ohi. Nälkäpäiväkeräyksen tuotoista enää vain alle puolet tulee käteisenä.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa koko Suomessa käytössä oleva mobiilimaksaminen on osoittautunut suosituksi SPR:n viestinnän asiantuntijan, Tuuli Daavittilan mukaan.

− Lipaskeräys on ollut nyt muutaman tunnin käynnissä ja MobilePay-maksuja on kertynyt jo oikein mukavasti, Daavittila summaa keräyksen ensimmäisenä päivänä.

Käteisen käytön väheneminen on näkynyt lipaskeräyksissä suurena haasteena, joten uudenlaisia keräysmuotoja on jouduttu pohtimaan. Viimeisen viiden vuoden aikana käteisen ja muiden maksutapojen suhde on muuttunut huomattavasti.

Jokaiseen keräyslippaaseen on kiinnitetty ohjeet tekstiviestimaksuun ja suurimpaan osaan lippaista ohjeet mobiilimaksuun. MobilePay on ollut käytössä SPR:n keräyksessä vuodesta 2014 lähtien.

Keräyksessä on käytössä monia maksutapoja. Lahjoituksia voi tehdä tekstiviestien ja mobiilimaksamisen lisäksi myös tilisiirtona. Korttimaksukin on mahdollinen osassa keräyspaikoista.

Suomen Punaisella Ristillä pohditaan tämän vuoden tuloksen pohjalta, tarvitaanko uusia keräysmenetelmiä, mutta toistaiseksi MobilePay keräysmenetelmänä toimii hyvin.