Yhdysvaltalaisen artistin Azealia Banksin oli määrä esiintyä Suomessa, mutta hänen keikkansa peruuntui. Artistin on pitänyt esiintyä Suomessa jo monia kertoja, mutta hänen keikkansa ovat lähes aina peruuntuneet.
Keskiviikkona 2.4. Banksin piti esiintyä Ääniwallissa Helsingissä, mutta hän perui keikan. Loppuunmyydylle Ääniwallin torstain keikalle 3.4. artisti saapui, mutta aloitti keikkansa tunnin myöhässä. Lopulta Banks esiintyi keskiviikolle lipun ostaneille faneilleen korvaavalla keikalla perjantaina 4.4. samassa paikassa.
Tiketin myyntijohtajan Jouni Perämaan mukaan keikkojen perumisesta tulee taloudellisia menetyksiä myös lippukaupoille.
— Lippukauppojen liiketoiminta pohjautuu ensisijaisesti lippujen myynnille. Siten lipun palauttaminen aiheuttaa enemmän kustannuksia, kuin itse myyminen, Perämaa kertoo.
Lisäkustannuksia aiheuttavat muun muassa ylimääräinen asiakaskontaktointi ja rahojen siirtokustannukset.
— Taloudelliset seuraamukset ovat tapahtumajärjestäjälle selkeästi suuremmat, mitä lippukaupalle. Järjestäjät kuitenkin maksavat esimerkiksi keikkaa varten varatun henkilökunnan palkan, Perämaa kertoo.
Perämaan mukaan lippukaupat toimivat tapahtuman järjestäjän antaman virallisen tiedon mukaan, vaikka julkisuudessa olisikin keskustelua keikan peruuntumisesta.
Siksi useasti peruvienkin artistien keikoille voi olla myynnissä lippuja, koska järjestäjä ei ole vielä perunut keikkaa. Lippukaupat toimivat aina tapahtuman järjestäjien alihankkijoina, eivät itse artistin.
— Me myymme lippuja, jos niille on kysyntää. Vastuu keikkojen peruuntumisesta on lopulta enemmän tapahtuman järjestäjien puolella.