Helsingissä sijaitsevalla kuntosalilla harjoitellaan kierrätysmateriaaleista valmistetuilla laitteilla

Ekologisen kuntosalin laitteiden valmistuksessa on käytetty kierrätysmateriaaleja, ja kuntosali tekee yhteistyötä ilmastohankkeen kanssa.

Ruoholahdessa sijaitsevassa kuntokeskuksessa vihreät arvot pyritään huomioimaan rakennuksessa ja tiloissa, johon kuntosali perustettiin.

–Katolta löytyy aurinkopaneeleja ja sähköä saadaan myös vihreästä sähkösopimuksesta, kertoo Greenfit kuntosalien toimitusjohtaja Juha Nurminen.

Kuntosalilaitteiden ja niiden osien valmistuksessa on käytetty kierrätysmateriaaleja. Nurmisen mukaan esimerkiksi laitteiden muoviosia on tehty kierrätysmateriaaleista. Laitteita on ostettu myös käytettyinä.

Yhteistyö ilmastohankkeen kanssa

Kuntokeskus tekee yhteistyötä 4H-järjestön kanssa. 4H on valtakunnallinen järjestö, jonka tarkoituksena on muun muassa auttaa nuoria työelämän alkuun. Järjestöllä on Taimiteko -ilmastohanke, johon kuntosali osallistuu tekemällä lahjoituksia. Lahjoitusten avulla istutetaan taimia Suomen metsiin. Nuoret ovat mukana taimien istutuksessa ja saavat siitä palkkaa.

–Taimiteon avulla Suomeen saadaan uutta metsää ja työllistetään suomalaisia nuoria. Ennen Taimitekoa teimme lahjoituksia kuntosalijäsenyyden aloitusmaksusta ympäristöjärjestö WWF:lle, Nurminen kertoo.

Idea ekologisen kuntosalin perustamisesta syntyi, kun Nurminen alkoi tutustua, miten ekologisuuden voisi tuoda kuntosalialalle.

– Urheilumaailmassa ekologisuus on ollut vähällä huomiolla. Se on erikoista, koska ekologisuus on huomioitu melkein kaikissa muissa palveluissa, Nurminen sanoo.

 

Greenfit kuntosalit:

  • Kaksi kuntosalia, jotka sijaitsevat Helsingin Ruoholahdessa ja Nummelassa.
  • Kuntosalien tavoitteena toteuttaa ekologisuutta toiminnassaan.
  • Greenfit Nummela on perustettu vuonna 2021, Greenfit Ruoholahti on perustettu vuonna 2022.
  • Yrityksissä on yhteensä viisi aktiivista työntekijää.
  • Yritysten liikevaihto on yhteensä noin 500 000 euroa.