Helsinki Rockettes tähtää maailmanmestaruuteen

Helsinki Rockettes valmistautuu kahden viikon päästä Helsingissä käytäviin MM-kilpailuihin. Kauden tärkein kilpailu ja kotikenttä eivät silti aiheuta joukkueelle lisäpaineita.

Helsinki Rockettes edustaa Helsingin Taitoluisteluklubia. Joukkue harjoittelee keskimäärin 20-22 tuntia viikossa. Jääharjoitusten lisäksi joukkueella on kehonhuoltoa, fysiikkaharjoittelua, balettia ja “lajioheisia”, joissa harjoitellaan ohjelmia jään ulkopuolella.

Joukkue on tällä kaudella harjoitellut vapaaohjelman eri tanssityylejä. Luistelijat ovat iältään 18-24 vuotiaita. Joukkueen jäsenistä 14 osallistuu seniorisarjan maailmanmestaruuskilpailuihin ensimmäistä kertaa. Useat luistelijat ovat kuitenkin kilpailleet aiemmin juniorisarjan vastaavasta tittelistä.

Helsinki Rockettesin kapteeni Nona Vihma ja päävalmentaja Kaisa Arrateig. “Täytyy osata olla keskittynyt ja omassa kuplassa, vaikka onkin kotikisa ja -halli”, Arrateig sanoo.

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut
 

    • MM-kilpailuissa luistellaan sekä lyhyt- että vapaaohjelma. Näistä parhaan yhteistuloksen saavuttanut voittaa.

 

    • Viimeksi muodostelmaluistelun seniorisarjan maailmanmestaruudesta kilpailtiin Helsingissä vuonna 2011. Tuolloin Helsinki Rockettes voitti ja Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity täydensi suomalaispanosta hopeamitalein.
    •  

    • Järjestetään Helsingin Jäähallissa. Suomen toinen edustaja kisoissa on puolustava maailmanmestari Marigold IceUnity.