Idän ja lännen yhdistelmä houkuttelee Helsinkiin

Helsinkiin saapuva matkailija on kiinnostunut paikallisesta elämästä ja puhtaasta luonnosta.

 

Helsingissä yöpyi viime vuonna ennätykselliset neljä miljoonaa matkailijaa, joista noin puolet oli ulkomaalaisia. Helsinki Marketingin tiedottajan Jenni Pöyryn mukaan tämä kesä on ollut aavistuksen ennätysvuotta hiljaisempi, mutta sanoo kauden olleen siitä huolimatta todella kova.

Perinteisinä pidettyjen muumien ja designin lisäksi myös Helsingin sijainti idän ja lännen rajalla kiinnostaa matkailijoita. Matkailija voi parhaimmillaan kokea paloja molemmista kulttuureista.

– Täällä on kiinnostava kaupunkikulttuuri, Pöyry sanoo.

Turistit haluavat myös tietää entistä enemmän paikallisten elämäntavasta.

– Kyllä matkailijat yleensä kysyvät, että missä paikalliset viihtyvät, missä syövät, saunovat ja ulkoilevat, Pöyry kertoo. Halutaan tutustua paikalliseen arkeen ja saada mahdollisimman kokonaisvaltainen matkailuelämys.

Aaron Leong (vas.), Kyra Yong ja Grace Cheong

Aaron Leong (vas.), Kyra Yong ja Grace Cheong viihtyvät syyskuisessa Helsingissä.

Helsingissä luonto on moneen muuhun pääkaupunkiin verrattuna todella lähellä. Pöyry sanoo myös merellisten kohteiden kasvattaneen suosiotaan. Esimerkiksi muutama vuosi sitten avatut Vallisaari ja Isosaari ovat mukavia, lähellä olevia retkikohteita.

Singaporelainen Grace Cheong, 24, tuli Suomeen Finnairilla työskentelevän ystävänsä innoittamana. Helsingin parhaaksi anniksi hän mainitsee kaupungin kauneuden ja luonnon.

– Kävimme eilen Suomenlinnassa. Se oli hauskaa. Kävelimme ympäri linnoitusta, otimme kuvia ja katselimme maisemia, Cheong sanoo. Hän pitää Suomen syksyn viileyttä mukavana vaihteluna, sillä hänen kotimaassaan Singaporessa lämpötila pysyy ympäri vuoden 30 asteen tuntumassa.

Grace Cheong

Grace Cheong saapui Suomeen ystävänsä innoittamana.

Risteilyalukset tuovat Helsinkiin satoja tuhansia matkailijoita vuodessa 

Kansainvälisten risteilymatkustajien määrä Helsingissä on kasvussa. Alukset ovat tuoneet Helsinkiin tämän vuoden tammi–heinäkuun aikana jo 318 611 matkustajaa, mikä on 6,1 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Suurin osa näistä matkustajista on saapunut Helsinkiin huhtikuun jälkeen, sillä varsinainen risteilykausi alkaa 24. huhtikuuta. Valtaosa kansainvälisistä risteilymatkustajista viipyy kaupungissa vain päivän.

Floridalainen Judy Logsdon, 70, tuli Helsinkiin niin ikään risteilyaluksen tuomana.

– Olemme käyneet jo Oslossa, Pietarissa ja Tallinnassa. Seuraavaksi suuntaamme Tukholmaan, hän sanoo.

Helsingissä Logsdonia viehättää erityisesti kaunis arkkitehtuuri ja hyvät ostosmahdollisuudet. Logsdon kertoo yllättyneensä iloisesti myös siitä, miten rento, eläväinen ja moderni kaupunki Helsinki on.

Risteilymatkailijoista suurin osa ostaa matkansa ennakkoon varustamolta. Lyhyen maissa oleilun lisäksi matka on usein paljon ohjatumpi kuin itsenäisesti matkaavilla. Moni risteilijä osallistuu perinteiselle turistikierrokselle, jossa tutustutaan Helsingin nähtävyyksiin.

– Itsekseen matkustavat tutkivat Helsinkiä ehkä vapaammin ja rohkeammin, Pöyry sanoo. Mutta paljon riippuu myös siitä, minkä tyyppinen matkailija on kyseessä.

Turistibussi Helsingissä.

Turistibussin kyydissä matkailijat voivat nähdä useita nähtävyyksiä lyhyessä ajassa.