Katse metsään

Kahdeksan muualta Suomeen muuttanutta toimittajaa meni retkelle suomalaiseen kansallispuistoon. He näkivät metsässä suomalaisuutta: hyvinvointia, rauhaa ja tyhjyyttä. Monille metsä paljasti myös jotain heidän omasta kotimaastaan. Podcasteissa maahanmuuttajataustaiset toimittajat kertovat siitä, mitä ajatuksia suomalainen metsä heissä herättää.

Italialainen toimittaja Gloria De Felice Rizzo vietti jo lapsena paljon aikaa luonnossa, mutta muutettuaan Suomeen hän ymmärsi, että luonto edistää ihmisten hyvinvointia ja auttaa mielenterveysongelmien hoidossa.

Kreikkalainen Anastasios Loukas rakastaa metsää ja on retkeillyt metsissä kotimaansa lisäksi myös Kongossa ja Suomessa. Mutta millaisia muistoja hänellä on luonnosta eri puolilta maailmaa?

Kurdilainen Rasoul Khorramin mielestä suomalaisten suhde metsään on samanlainen kuin kurdien suhde vuoristoon. Vanhan sanonnan mukaan vuoret ovat kurdien ainoa ystävä.

Ruandalainen Thierry Francis oli lapsena partiolainen, mutta onko sademetsässä opistuista taidoista hyötyä suomalaisessa metsässä?

Turkkilainen Sercan Alkan on valokuvaaja, joka jaksaa ihastella suomalaisen luonnon vaihtelevaa valoa. Siksi hän nautti valokuvaamisesta suomalaisessa metsässä.

Venäläinen Katya Hiltunen näki ensimmäisen kerran oravan, kun hän muutti aikuisena asumaan Suomeen. Lapsena hänen käsityksensä suomalaisesta luonnosta perustui Kalevalaan, jonka hän oli saanut lahjaksi isoisältään.

Etiopialainen Seblewongel Tariku pelkäsi lapsena metsää, mutta Suomessa hänen luontosuhteensa muuttui. Nykyään hän nauttii metsästä ja henkistyy sen rauhassa.

Taiwanilainen Yilin Lee-Setälä nauttii metsän rauhasta ja harjoittaa siellä meditaatiota. Kuinka se onnistuu vanhoilla aasialaisilla opeilla suomalaisessa metsässä?