Mitä mielessä? Mielikuvitus

Koska olet viimeksi pohtinut mielikuvituksesi käyttöä? Jostain syystä, siitä lakataan puhumasta kun ihminen aikuistuu, vaikkei mielikuvitus häviä minnekään.

Käytämme mielikuvitusta joka päivä. Se auttaa meitä hahmottamaan maailmaa, jota emme pysty järjellä selittämään. Esimerkiksi empatiakyky pohjaa mielikuvitukseen ja siihen, että pystymme kuvittelemaan, miltä toisesta ihmisestä tuntuu.

Mielikuvitus liitetään usein ainoastaan lapsiin ja siitä puhutaan vain lapsen kehitykselle tärkeänä elementtinä. Lasten ennakkoluuloton ja vapautunut mielikuvituksen hyödyntäminen on jotain, mistä aikuisetkin voisivat ottaa oppia, sillä mielikuvitusta tarvitaan läpi elämän.

Mitä mielessä? -podcastin tässä jaksossa pohditaan sitä, miksi mielikuvituksen käyttäminen on osalle helpompaa ja miten omaa mielikuvitustaan voisi kehittää. Eveliina Aarnoksen ja Emmi Niiniahon vieraina ovat mielikuvituksesta itselleen työn tehnyt fantasiakirjailija Erika Vik sekä psykologian yliopistonlehtori Helsingin yliopistosta Riikka Pyhälä-Neuvonen. Lisäksi podcastissa kuullaan keksijä Perttu Pölösen haastattelu.