Taitoluistelun EM-kilpailuiden siirtäminen osoittautui onnekkaaksi

Hartwall-arena olisi ollut kilpailuille liian suuri. Muutos Helsingistä Espooseen tehtiin alle vuoden varoitusajalla, mutta sijainnin vaihtaminen kävi sujuvasti.

Taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailu suunniteltiin järjestettäväksi Hartwall-arenalle, joka tunnetaan nykyisin nimellä Helsinki-halli. Halli suljettiin alle vuosi sitten Venäjän vastaisten pakotteiden vuoksi. Sulkeminen laittoi osan jo valmiiksi suunnitelluista järjestelyistä uusiksi, kertoo Suomen Taitoluisteluliiton (STLL) toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo.

Kilpailun järjestäminen aloitettiin kolme vuotta sitten, kun kilpailua haettiin Suomelle.

Jäähallin vaihtumisesta löytyi hyviä puolia. Tänä vuonna ulkomaisia katsojia saapui paikalle selvästi aiempaa vähemmän, joten Helsinki-halli olisi ollut kilpailuja ajatellen turhan tilava.

Kilpailun järjestäjät arvioivat, että Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on vaikuttanut Suomen houkuttavuuteen matkakohteena. Kilpailuja on kuitenkin mainostettu laajemmin kuin aiemmin, joten näkyvyyden puuttumisesta ei luultavimmin ole kyse. Myös venäläisten urheilijoiden ja fanien puuttuminen näkyi osallistujien määrässä.

Vaihtoehtoja kilpailun sijainnille oli useita, mutta lopulta valinta kohdistui Espoo Metro Areenaan. Yhtenä syynä valinnalle oli, että STLL on järjestänyt siellä aiemminkin kansainvälisiä kilpailuja, joten halli oli tuttu.

 

Kilpailun ajankohta oli onnistunut

Myös majoituspaikan vaihtaminen Helsingistä Espooseen sujui mutkattomasti. Järjestäjät hankkivat luistelijoille hotellimajoituksen kilpailun ajaksi, ja pyrkivät löytämään hotellin mahdollisimman läheltä kilpailupaikkaa.

Kaupungit ovat hyvin mukana, kun järjestetään tällaisia arvokilpailuja.

–On tietenkin mukavaa, että siihen omaan kaupunkiin tulee turisteja, pöhinää ja kansainvälisiä tapahtumia, Wuorenheimo kertoo.

Tammikuu oli ajankohtana hyvä kilpailun järjestämiselle etenkin, kun sijaintia jouduttiin vaihtamaan. Hotelleissa ja jäähalleissa on usein tilaa tammikuussa, kun isoja tapahtumia ei ole runsaasti.