Urheilijoiden taikausko – pelkkää mielikuvitusta vai keino parantaa suoritusta?

Urheilusipuli-podcastin ensimmäisessä jaksossa käsitellään urheilijoiden taikauskoa. Jaksossa kerrotaan esimerkkejä urheilijoiden mitä oudoimmista taikauskoista ja pohditaan, miksi taikausko on niin yleistä urheilussa. Mikä merkitys taikauskolla on urheilijalle? Voiko siitä olla hyötyä suorituksessa? Mikä erottaa taikauskon hyväksi havaitusta rutiinista? Asiantuntijavieraana on urheilupsykologi Riikka Pasanen.

Urheilusipuli on uusi podcast, jossa kuoritaan kerros kerrokselta urheilun henkimaailman asioita. Podcastissa pureudutaan muun muassa urheilijoiden taikauskoon, mielikuvaharjoitteluun, joukkuehengen merkitykseen ja flow-tilaan. Tavoitteena on päästä syvälle urheilijoiden pään sisäiseen maailmaan ja ratkaista, miten ”sipuli” kestää.

Podcastin vetäjinä toimivat urheilutoimittajat Elina Sipinen ja Niko Nyman. Asiantuntijoina podcastissa kuullaan mm. urheilupsykologia, urheilijoita ja valmentajia. Tervetuloa kuuntelemaan!

Podcastissa on käytetty vapaassa käytössä olevia äänitehosteita muun muassa Ylen Elävästä arkistosta Creative Commons Nimeä -lisenssillä (CC-BY). https://freesound.org/people/YleArkisto/, https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/.