Yli 150 000 ihmistä kantaa Tamperetta taskussaan

Maksuttoman Tampere.Finland -sovelluksen käyttäjäkuntaan kuuluu niin tamperelaisia kuin alueella matkaileviakin. Applikaation hyödyllisyys perustuu sen monipuolisuuteen ja kansalaisten vaikuttamismahdollisuuksiin.

Tampere.Finland -sovellus osallistaa sellaisiakin kansalaisia, jotka eivät ole aktiivisia yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Sovelluksen kautta on mahdollista esimerkiksi vastata kansalaiskyselyihin sekä antaa palautetta kaupungille. Käyttäjät saavat suunnattua sisällön itselleen oman elämäntyylinsä mukaan.

Sovellus on löytänyt paikkansa kansalaisten laitteista. Kaupungin projektipäällikkö Anni Joelan mukaan 244 000 asukkaan Tampereella applikaatiota on ladattu 157 000 kertaa. Käyttäjistä 85 prosenttia on kirjautunut asukkaana ja 15 prosenttia matkailijana. Kirjautuminen ei ole kuitenkaan välttämätöntä. Aktiivisimpien käyttäjien ikähaarukka on 17-35 vuotta.

– Tampere.Finlandilla on tällä hetkellä noin 25 000 aktiivista päivittäistä käyttäjää, hän tarkentaa.

Pienhiukkasia, Pyynikin munkkeja ja Finlaysonin kattokierroksia

Tamperelainen Riikka Salmela käyttää aktiivisesti Tampere.Finlandia. Kotkan ja Helsingin kautta Tampereelle tullut Salmela hehkuttaa sovellusta monella tapaa. Hän kuuli applikaatiosta kaupungin ylläpitämien sosiaalisten medioiden kautta.

Matkailijat löytävät helposti kuuluisimmat nähtävyydet Finlaysonin kattokierroksista Pyynikin legendaarisiin munkkeihin. Tampere tunnetuksi -passilla he saavat alennuksia kaupungin eri palveluista ja nähtävyyksistä.

Ilmakuva Tampereesta

Saunapääkaupunki-titteliä kantavan Tampereen sovelluksessa yksi osio on omistettu saunoille.

Sovellus pitää matkailijat ajan tasalla liikenteen muutoksista Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen Lissu -liikenteenseurannan avulla. Autoilijoita helpottaa osio, joka löytää parkkihallien vapaat paikat. Myös kirjastokortin synkronointi on mahdollista.

– Kaupungin panos ympäristöasioihin näkyy ominaisuutena, jossa reitti kohteeseen näytetään auton sijasta pyörälle, iloitsee Salmela.

Sovelluksessa voi seurata myös oman liikkumisensa hiilijalanjälkeä.

Anni Joelan mukaan kehitysideaksi on esimerkiksi ehdotettu kaupunkipyörien ja sähköpotkulautojen saatavuuden sekä niiden sijaintien näyttämistä. Riikka Salmela ei osaa äkkiseltään esittää toiveita sovellukselle, joka kertoo hänelle jopa ilmatilan pienhiukkasten määrän.