Entä jos bensa- ja dieselautot kiellettäisiin?

Miten maailma muuttuisi jos bensiini- ja dieselautot kiellettäisiin? Autoilun tulevaisuutta, mahdollisuuksia ja uhkia pohditaan Entä jos –podcast-sarjamme tuoreimmassa osassa.

Harva tietää, että sähköauto on vanhempi keksintö kuin bensiinillä toimiva auto. Ensimmäiset auto-mobiilit toimivat höyryllä, vedyllä tai sähköllä. Bensiinillä toimivien polttomoottoreiden vakiinnuttua 1800-luvun lopulla ja hallittua autoilun maailmaa jo yli vuosisadan ajan, on ilmastonmuutokseen varautuva ihmiskunta kysymässä itseltään: entä jos bensa- ja dieselautot pitäisi kieltää?

Pelastuisiko maailma, jos bensiinin ja dieselin myynti lopetettaisiin ja pelkällä polttomoottorilla toimivat autot asetettaisiin pannaan? Entä miltä näyttää ja kuulostaa pelkästään sähköautoilla liikkuva maailma? Lähetyksessä pureudutaan sähköautoilun saloihin, pohditaan kieltoa suomalaisille rakkaan moottoriurheilun kannalta sekä kysytään tavallisilta tallaajilta, miten bensa-ja dieselautojen kielto heihin vaikuttaisi.

Studiossa toimittajat Kai Jääskeläinen ja Marjo Alste, vieraina Trafin ympäristöanalyysien johtava asiantuntija Outi Ampuja sekä Sähköautoilijat ry:n puheenjohtaja, teollisuusneuvos Kari Kallonen.