Mitä mielessä? Kauneusleikkaukset

Miksi suomalainen ottaa brasilialaisen butt liftin, kokeeko kauneusleikkauksia yksi toisensa jälkeen tekevä olevansa koskaan täydellinen ja miten keho sekä mieli mukautuu esimerkiksi 60:n kilon painonpudotukseen ja lukuisiin leikkauksiin? Kysymyksiin vastaa Mitä mielessä? -podcast-sarjan kauneusleikkauksia ruotiva osa. Onko kauneus kivun arvoista – ja onko kyse aina kauneudesta?

Sensaatiomaisia ennen- ja jälkeen- kuvia, äärimmilleen vietyjä ”Ihmis-Barbieita ja -Kenejä”, tunnistamattomia ihmisiä, pulleita muotoja. Tätä kuvaa antaa media kauneusleikkauksista. Mutta usein leikkauksia ei edes juuri huomaa. Leikkauksien ottajia on yhtä monenlaisia kuin leikkauksia: jotkut kertovat leikkauksistaan avoimesti, toiset eivät myönnä mitään. Mitä liikkuu kirurgin pöydällä makaavan potilaan pään sisällä? Miksi joku haluaa muokata itseään radikaalisti leikkausten avulla?

Kauneuskirurgiassa on lukuisia riskejä ja komplikaatiotkin ovat mahdollisia. Potilas saattaa käydä leikkauksen jälkeen isoja taistoja päänsä sisällä, kun mieli yrittää sopeutua kropan muutoksiin. Mikä saa ihmisen menemään uusiin leikkauksiin kerta toisensa jälkeen, ja miten pää kestää tämän kaiken?

Tähän ja moneen muuhun kysymykseen saamme vastauksen muun muassa kolme brazilian butt lift -leikkausta läpikäyneeltä kauneusvloggaaja Henry Harjusolalta.

Lisäksi kuulemme The Look -klinikan manageria Suvi Pitkästä, ja kulttuuriantropologi Taina Kinnusta. He kertovat potilaiden matkasta kahdesta eri näkökulmasta.

Tiukkaakin tiukempia kysymyksiä esittämässä juontajat Henryk Björkström ja Senja Saarinen, jotka tutustuttavat teidät kauneuskirurgian maailmaan.