Nordic Business Forum kiinnitti isoimman vieraansa koskaan – Barack Obama saapuu Helsinkiin

Yhdysvaltain entistä presidenttiä pidetään yhtenä aikamme parhaista puhujista. Keskustelua moderoi ruotsalainen miljardööri Niklas Zennström. Loppuunmyydyn tapahtuman pääaiheina ovat tänä vuonna strategia, suorituskyky ja tekoäly.

Yritystapahtuma Nordic Business Forum järjestetään 26.-27. syyskuuta jo yhdeksättä kertaa.

Tapahtuman pääpuhujana toimii Barack Obama. Hän saapuu puhumaan Helsingin Messukeskukseen tapahtuman jälkimmäisenä päivänä.

–  Presidentti Obama on sellainen taho, joka pystyy puhumaan johtajuudesta ja tiukoista tilanteista. Odotamme kuulevamme Obamalta asioita, mitä kukaan muu ei pysty kertomaan, kertoo Nordic Business Forumin toimitusjohtaja Aslak de Silva.

Obaman kaltainen suurmies tuo mukanaan myös suuremmat turvatoimet. Yksityiskohtia Obaman tulevasta Suomen vierailusta ei ole kuitenkaan paljastettu julkisuuteen.

– Tottakai olemme tarkempia ja turvatoimia on lisätty. Yhdysvalloilla on tietysti vielä omat intressinsä, kuinka hoitavat turvatoimet asian suhteen, de Silva kertoo.

Aslak de Silvan syksy on ollut kiireinen Nordic Business Forumin parissa työskennellessä.

De Silva ei paljasta millaisia erikoisjärjestelyjä Obaman vierailu tuo tapahtumaan. Järjestäjät lupaavat kuitenkin tehdä, mitä vieraan puolelta pyydetään.

–  Obama on tottunut reissaaja, joka tietää mitä haluaa. Olemme saaneet varsin suoraviivaisia toiveita, oli se sitten oma huone tai lentokenttäkuljetus. He tietävät hyvin, mitä haluavat, de Silva jatkaa.

Obamaa haastattelee yksi Skypen perustajista, ruotsalainen miljardööri Niklas Zennström. De Silvan mukaan järjestäjät saivat tarkat ohjeistukset siitä, millainen haastattelijan tulisi olla. Haastattelija ei ota kantaa esimerkiksi poliittisiin näkemyksiin, vaan keskustelu rajataan tiukasti tapahtuman teemoihin.

– Tämä on yritysjohtajille hyvää oppia ja Zennström on pätevä mies hommaan. Hän sai myös suostumuksen haastateltavan puolelta, de Silva kertoo.

Vaikka Obaman näkemisestä saa pulittaa yli tuhat euroa, tapahtuma myytiin nopeasti loppuun. De Silvan mukaan lipunmyynti kävi kuumana, kun Obama julkistettiin vieraaksi. Sillä oli iso merkitys varsinkin myynnin loppurutistuksessa.

Nordic Business Forum innostanut mukaan myös opiskelijoita

Haaga-Helia Ammattikorkeakoulussa liiketaloutta opiskeleva Elina Mikkonen on yksi työntekijöistä, jotka valittiin tapahtumaan erillisen haun kautta. Loppuvuodesta valmistuva Mikkonen toimii Nordic Business Forumissa eräänlaisena tiimin vetäjänä.

– Työnkuvaan kuuluu opiskelijatiimien vetäminen. Meidän tiimimme huolehtii yritysten sekä median osallistujista ja heidän tarpeistaan tapahtuman aikana. Oli se sitten ihmisten opastusta tai vaikka lippujen toimitusta.

Haaga-Helian liiketalouden opiskelija Elina Mikkonen on yksi tapahtuman teamleadereista.

Mikkonen kertoo hakeneensa tapahtumaan töihin jo viime syksynä, ennen kuin kävi ilmi, että presidentti Obama tulee esiintymään tapahtumassa. Mikkonen myöntää kuitenkin kiinnostuksen nousseen, kun hän kuuli puhujakiinnityksestä.

– Uskon, että työntekijämme antavat 110 prosenttia, oli tapahtumassa esiintymässä kuka tahansa. Totta kai aina ison profiilin nimet lisäävät kiinnostusta opiskelijoiden joukossa, Mikkonen lisää.