Pasila toisenlaisin silmin – kävelykierroksilla puretaan kodittomuuteen liittyvää häpeää

Vielä pari vuotta sitten Paula Puran elämä oli jokapäiväistä selviytymiskamppailua. Vaikeat päihde- ja mielenterveysongelmat johtivat kahden vuoden asunnottomuuteen. Nyt Pura opastaa Pasilassa kävelykierroksia, joilla kuullaan historian lisäksi hänen omakohtaisia kokemuksiaan.

”Häpeä kuolee, kun sen tuo esille. Salaisuudet sairastuttaa.”

Hima & Stradan vaihtoehtoisilla kävelykierroksilla pääsee kuulemaan Helsingin paikallishistoriaa poikkeuksellisesta näkökulmasta. Projektissa on mukana viisi katuopasta, joista jokaisella on taustallaan kodittomuutta.

Kierrosten tarkoituksena ei ole tirkistely ja rankoilla elämänkokemuksilla mässäily. Kyse on rehellisistä kohtaamisista ja ainutlaatuisista tarinoista. Samalla halutaan purkaa ennakkoluuloja: menneisyys ei määrittele ihmistä.

Opastukset järjestävä Hima & Strada on Kalliolan Setlementin alaisuudessa toimiva projekti, joka pyrkii purkamaan asenteita asunnottomuutta kokeneita ihmisiä kohtaan ja edesauttamaan yhteiskunnallista muutosta. Toiminnalla pyritään herättelemään myös päättäjiä suomalaisten asunnottomien kokemiin ongelmiin.