Pokémon Go:n suosio jatkuu Helsingissä: “Edelleen tuhansia pelaajia”

Aktiivisimmat pelaajat ovat aikuisia, ja pelistä pitävät myös iäkkäämmät ihmiset. Harrastajat voivat tutustua toisiinsa erilaisissa tapahtumissa.

Vuonna 2016 valtaisan suosion saavuttanutta Pokémon Go -mobiilipeliä pelataan edelleen. Helsingissä aktiiveja on jopa tuhansia.

Pelaaja Niko Tuuli kertoo, että käyttäjiä Pokémon Go Helsinki Facebook -ryhmässä on viikoittain tuhansia. Kaikki harrastajat eivät käytä Facebookia, joten määrä on luultavasti vielä suurempi. Määrä vaihtelee vuodenaikojen mukaan.

Pelaajia ei huomaa yhtä helposti nykyisin verrattuna pelin alkuaikoihin.

– Suuret ryhmät ovat muuttuneet pienemmiksi, kun ihmiset ovat tarpeeksi hyvin tutustuneet toisiinsa, Suomen suurimman Pokémon Go -ryhmän ylläpitäjä Tuuli pohtii.

Monet ovat pelanneet peliä jo kauan, mutta ovat saattaneet pitää taukoa.

– Edelleen tulee kuitenkin uusiakin pelaajia, Tuuli toteaa.

Aktiivisimmat harrastajat ovat lähinnä aikuisia. Lapset innostuvat helposti pelistä, mutta innostuksen loppuessa pelaaminenkin loppuu. Tuulin mukaan myös iäkkäämmät ihmiset ovat löytäneet pelin pariin.

Hyvät paikat pelata Pokémon Go:ta ovat muuttuneet vuosien varrella. Tuulin mukaan Töölön alue on paras pelipaikka, mutta yleisesti ottaen tiheämmin asutut alueet ovat hyviä muissakin kaupungeissa.

– Esimerkiksi Helsingin keskustasta löytyy paljon pelattavaa ja nähtävää, Tuuli toteaa.

Niko Tuuli seisoo Töölön Museon puistossa.

Niko Tuuli kertoo, että pelaamisen kannalta Töölö eroaa huomattavasti muista paikoista. Siellä on paljon esimerkiksi Pokéstoppeja, joilta pelaajat saavat erilaisia tärkeitä tavaroita. Museon puisto on yksi parhaimmista alueista pelata.

Myös pelaamisen avuksi kehitettyä Go-tcha -ranneketta myydään yhä muutamissa kaupoissa tasaisesti. Yleisesti Pokémon-tuotteet ovat edelleen kysyttyjä.

Tapahtumat keräävät lajin harrastajia yhteen

Tuuli on ollut myös järjestämässä erilaisia Pokémon Go -peliin liittyviä tapahtumia.

– Ilmaiset, helposti lähestyttävät tapahtumat vetävät enemmän porukkaa, Niko Tuuli kertoo.

Viime syys-lokakuun vaihteessa koko Suomen kattavan Pokémon Go Finland Facebook -ryhmän järjestämä risteily oli kuitenkin onnistunut. Osallistujia siellä oli hieman alle sata, ja keväämmälle on suunnitteilla uusi risteily.

Tuuli kertoo myös, että pohdinnassa on kerran kuussa järjestettävät “miitit”. Se tarkoittaa, että harrastajat ympäri Suomen kutsuttaisiin pelaamaan yhdessä esimerkiksi Töölöön.