Raittiimpi Big Brother puhuttaa

Suurin osa katsojaäänestykseen osallistuneista haluaa nähdä juhlimista talossa

Big Brother Suomi -ohjelmassa on nähty tänä syksynä selkeitä linjamuutoksia koskien talon alkoholintarjoilua. Kuudessa viikossa talossa on ehditty viettää yhdet juhlat sekä muutamia iltoja viininmaistelun tai kahden miedon alkoholijuoman kera. Kontrasti aikaisempien tuotantokausien lukuisiin viinanhuuruisiin bileisiin on suuri.

Ohjelman vastaava tuottaja Jari Kaarre myöntää, että toiveet bileistä ovat korostuneet katsojien palautteessa. Talon rauhallisempi meno on kuitenkin saanut aikaan myös positiivisia kommentteja.

– Eihän Big Brother aikaisempinakaan vuosina pelkkää alkoholin juomista ole ollut. Ne ovat ehkä vain niitä hetkiä, jotka jäävät helpoiten ihmisten mieliin.

Osa asukkaista, etenkin Kristian, on toivonut alkoholipitoisia juomia useaan otteeseen. Se, mitä asukkaat talossa sanovat tai haluavat, ei välttämättä kuitenkaan johda tuotannon reagointiin.

– Toki Kristianin halukkuus alkoholiin tiedettiin jo paljon ennen kuin hän taloon meni, Kaarre sanoo.

Tuotantotiimi antoi neljännellä viikolla katsojille vallan päättää, järjestetäänkö talossa juhlat vaiko ei. Äänestäjistä 98 prosenttia vastasi myöntävästi.

Kaarre kertoo tiimin seuraavan katsojien palautetta aktiivisesti. Suuret linjat on kuitenkin lyöty lukkoon jo ennen kauden alkua.

– Tämä on yhdessä kanavan kanssa mietitty linjanveto, jonka tarkoituksena on tuoda asukkaista erilaisia puolia esiin. Big Brother ei nykyään ole pelkästään bileohjelma.

Vanha suosikkireality Big Brother Suomi alkoi syyskuussa viiden vuoden tauon jälkeen. Nelonen Median omistukseen siirtyneen ohjelman katsojaluvut ovat laskeneet kauden ensimmäiseltä esitysviikolta noin 300 000 katsojasta lähes 200 000:een. Big Brother Suomi on silti selkeästi Jim-kanavan kuukauden katsotuin ohjelma.