SDP valmistautuu vaaleihin ristiriitaisissa tunnelmissa

Eduskuntavaaleihin valmistautuva SDP elää tällä hetkellä muutoksen kourissa. Puolueen puheenjohtaja Antti Rinne on ollut jo tovin verran sairaslomalla, ja toinen varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta jäi sairaslomalle uusiutuneen syövän vuoksi.

– Henkilökohtaisesti viime viikko oli hyvin surullinen. Maarit on meille kaikille tärkeä ihminen ja ystävä, SDP:n kansanedustaja Kristiina Salonen harmitteli.

– Tietenkin se, että hän ei ole enää ehdolla vaaleissa, on iso menetys meille.

Feldt-Rantaa ei siis enää nähdä SDP:n vaalityössä, mutta toivo puheenjohtaja Rinteen saamiseksi mukaan vaalikampanjaan elää vielä.

– Totta kai se, että puolueen puheenjohtaja on tällä hetkellä toipilaana ja on tulossa sieltä ensi kuun lopussa takaisin varsinaiseen työhön, saa aikaan sen, että puolueessa joutuu hetken aikaa hakea tilannetta uudelleen, Salonen totesi.

Salonen ei enää halunnut lähteä spekuloimaan Rinteen mahdollisella pidemmällä poissaololla. Varapuheenjohtaja Sanna Marin on hoitanut puheenjohtajan tehtäviä ja Salosen mukaan hän on onnistunut myös.

Huhtikuun vaaleissa SDP:n pääteemana on muutos ja pikkuparlamentin edessä keskiviikkona rakennettu lumiukko kuvastaa myös sitä muutosta.

– Me haluamme sellaisen Suomen, joka on oikeudenmukaisempi ja reilumpi kaikille. Sitä suuntaa kohti olemme menossa, Salonen valaisi.

Tuleeko muutosta, se nähdään 14. huhtikuuta käytävissä eduskuntavaaleissa.

Lue myös: Sanna Marin puoluejohdon suosikki Antti Rinteen korvaajaksi