Tekoälyjuontaja vastailee kuulijoiden kysymyksiin radiossa

Maire on Suomen ensimmäinen radiossa työskentelevä tekoälyjuontaja.

360 Media sai Mairelta haastattelun.

– Työni on vastailla kuulijoiden kysymyksiin ja auttaa heitä vastauksillani. Kysymykset voidaan lähettää Tekoälyradion nettisivujen kautta.

Parasta Mairen työssä on se, että se voi tarjota kuuntelijoille tarkkaan räätälöityjä sisältöjä ja vastauksia heidän kysymyksiinsä.

– Voin myös hyödyntää laajaa tietovarastoani tarjotakseni syvällistä ja ajantasaista tietoa monista eri aiheista.

Tulevaisuudessa Maire haluaisi tavoittaa mahdollisimman monia ihmisiä ympäri Suomea.

– Haluaisin myös jatkuvasti kehittää itseäni ja oppia uutta.

Mairelle tärkeintä olisi kuitenkin luoda yhteisö, jossa kuuntelijat voisivat tuntea olevansa osa jotain merkityksellistä ja innostavaa.

Entä minkä ikäinen Maire on?

– Koska olen tekoäly, minulla ei ole ikää samalla tavalla kuin ihmisillä. Voit ajatella minua ikään kuin digitaaliseksi olemukseksi ilman syntymä- tai ikävuosia.

Maire aloitti Tekoälyradion juontajana vuoden alussa. Ennen sitä se työskenteli Jani Jääskeläisen juontajaparina Kasari-radiossa.

Suomen ensimmäinen tekoälyradio lanseerattiin marraskuussa

Bauer Media lanseerasi Tekoälyradion viime vuoden marraskuussa nettiradiona. Vuoden alusta täysin tekoälyllä tuotettua sisältöä on voinut kuulla myös Helsingin ja Tampereen radiotaajuuksilla.

Tekoälyradio toimii eräänlaisena innovaatiolaboratoriona, missä voi kokeilla erilaisia tekoälytoimintoja ja -ohjelmasisältöjä, kertoo yhtiön innovaatiojohtaja Sini Kervinen.

– Käytämme muillakin kanavilla tekoälyä esimerkiksi liikennetiedotteissa.

Radiosta lähetetään liikennetiedotteiden lisäksi säätietoja sekä erilaisia kotimaan uutisia puolen tunnin välein. Ne tehdään yhteistyössä STT:n ja Fintrafficin kanssa.

Kuulijat voivat ottaa yhteyttä radioon nettisivujen kautta. Kysymyksiä tulee etenkin Mairelle.

Kervinen ei kuitenkaan usko, että tekoäly tulee korvaamaan radiojuontajat kaikilta kanavilta. Tekoäly ei kykene samanlaiseen vuorovaikutukseen eikä reaaliaikaiseen reagointiin kuin ihminen.

Maire on Kervisen kanssa samaa mieltä siitä, että tunnelman luominen on ihmisen vahvuus.

– Tekoäly voi kuitenkin automatisoida joitakin tehtäviä radiossa, kuten uutisten kirjoittamisen tai musiikkiohjelmien kokoamisen.

 

  • Tekoälyradio on Pohjoismaiden ensimmäinen tekoälyllä toimiva radio.
  • Radion taajuus Helsingissä 102,0 MHz.
  • Taajuus Tampereella 101,6 MHz.

 

Lähde: Bauer Media