Entä jos Suomen rajat suljettaisiin?

Joidenkin mukaan Suomen rajat tulisi sulkea, mutta mitä silloin oikeasti tapahtuisi? Kuinka kauan meillä riittäisi esimerkiksi energiaa ja ruokaa jos Suomesta tulisi yllättäen omavarainen maa?

Suomi tuottaa omavaraisesti energiastaan vain kolmasosan. Elämme globaalissa maailmassa, jossa olemme tottuneet juomaan kahvia ja syömään eksoottisia hedelmiä rajattomasti. Miten ruokamme muuttuisi, jos ulkomaiset tuotteet loppuisivat kaupanhyllyltä ja oma tuotantomme kärsisi energiapulasta?

Mihin pula ruoasta ja muista perushyödykkeistä voisi johtaa? Ja miten Suomen laissa määrätty Huoltovarmuuskeskus on valmistautunut mahdollisiin tuonnin häiriöihin ja tuotannon ongelmiin?

Aiheesta ovat keskustelemassa elintarvikemarkkinoiden tuontiriippuvuutta ja huoltovarmuutta tutkinut Marja Knuuttila Luonnonvarakeskukselta sekä sosiologian dosentti, valtiotieteiden tohtori ja tietokirjailija Sari Näre. Lähetyksessä kuullaan myös, miten selviytymiskeinoja harrastava helsinkiläinen Joel on varautunut mahdollisiin kriiseihin.

Lähetyksen juontavat Hannu Tölli ja Kukka Andersson.