Linnanmäellä järjestettiin valokarnevaalit energiakriisistä huolimatta

Linnanmäen valokarnevaaleja vietettiin taas lokakuussa. Myös muita valotapahtumia järjestetään syksyllä.

Tänäkään vuonna valokarnevaaleja ei peruttu, vaikka käynnissä on energiakriisi. Tapahtuma järjestettiin 13–24.10. Linnanmäen markkinointiviestintä- ja tapahtumajohtaja Kiti Frimanin mukaan Valokarnevaalit eivät lisää sähkönkulutusta merkittävästi.

— Valokarnevaalin aikana sytytimme valot päälle hämärän tultua ja sammutimme valot puiston sulkeuduttua.

Valokarnevaalit järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2006. Tuolloin karnevaalit keräsivät noin 40 000 kävijää. Tapahtuma innosti kävijöitä tänäkin vuonna.

— Olemme aloittaneet Valokarnevaalien suunnittelun lähes vuoden ennen sen järjestämistä. Epävarmojen aikojen jälkeen olemme tahtoneet luoda pysyvyyttä ja luottamusta asiakkaillemme siitä, että luvattu tapahtuma todella järjestetään.

Linnanmäen henkilökuntaa pukeutuneena valohahmoiksi.

Myös muita kaupunkien valotapahtumia on järjestetty energiakriisistä huolimatta. Näitä ovat muun muassa Jyväskylän Valon kaupunki, ja suosittu Lux Helsinki. Tampereen Valoviikot järjestetään tänä vuonna lyhennettynä. Hyvinkään Halo- tapahtuma on peruttu tältä vuodelta.

Valokarnevaaleilla käytössä on tunnelmavalaistusta, minkä lisäksi laitteiden omat valot ovat normaalisti päällä. Tänä vuonna Linnanmäen valoja heijastettiin myös taivaalle, jotta ne näkyisivät mahdollisimman kauas.

— Led-tekniikka on kehittynyt vuosien varrella hienosti. Valokarnevaali järjestetään syksyllä pimeän aikaan, jolloin huvipuistossa on hyötyä lisävalaistuksesta, kertoo Friman.

Tänä vuonna Valokarnevaalien sisäänpääsymaksu oli 15 euroa, tai vaihtoehtoisesti 45 euron hintainen ranneke. Aikaisempina vuosina ennen koronapandemiaa tapahtumaan on ollut vapaa pääsy.