Yksi Helsinki Pride -pääyhteistyökumppaneista on tänä vuonna Better Games Together -kollektiivi. Kollektiivin muodostavat pelialan yhtiöt Next Games, Metacore, Rovio ja Supercell. 

Kollektiivi ilmoittaa olevansa mukana Helsinki Prideilla, koska heidän tavoitteenaan on tehdä pelialasta turvallisempi ja syrjimättömpi LGBTQIA+ -ihmisille ja heidän identiteeteilleen. He toivovat asenne- ja ilmapiirimuutosta koko peliteollisuuteen, eivät vain yksittäisiin yrityksiin. 

 360° journalismia pyrki tällä viikolla useaan otteeseen tavoittamaan kollektiivin jäsenyhtiöt ja haastattelemaan niitä mukana olon syistä ja näkyvyydestä kampanjassa. Lopulta 360° tavoitti Felicia Phrenin, joka on Next Games -yhtiön Diversity, Inclusion and Communications Specialist sekä Better Games Togetherin tiedottaja. Hänkään ei kommentoinut mukana oloa kuin lyhyesti.  

— Keskitymme pelien tekijöihin, vähemmän itse pelien sisältöön tai peliyhteisöihin. Tietenkin myös ne ovat tärkeitä asioita, mutta keskitymme erityisesti LGBTQIA+ -pelintekijöiden hyvinvointiin, Phern korostaa.   

Better Games Together ilmoittaa, etteivät he markkinoi itseään kollektiiviin kuuluvien yritysten logolla, mutta se ei estä kollektiivin omaa markkinointia. Toistaiseksi viestintää on ollut vain sosiaalisissa mediassa ja sielläkin niukasti.  

Onkin hämmentävää, miten vähäistä viestintä on ollut, ja miksi Better Games Together -kollektiivi ei näe Pridessa mahdollisuutta muodostaa yhteyttä myös LGBTQIA+ pelaajayhteisöön. Ei myöskään opiskelijoihin, joiden joukosta varmasti löytyisi aiheesta kiinnostuneita.  

Helsinki Pride -pääyhteistyökumppanuus tarjoaisi myös erinomaisen mahdollisuuden kertoa, minkälaista tukea peliteollisuus on valmis seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille tarjoamaan.   

Pride-yhteistyö on vapaaehtoista ja lähtee organisaatioiden omasta aloitteesta. Pääyhteistyökumppanuus ei sekään ole itsestäänselvyys. Miksi tämä ei ole peliyhtiöille tiedotteen arvoinen uutinen heidän omilla verkkosivuillaan? Toisin toimii esimerkiksi asianajotoimisto Borenius, jota 360° journalismia haastatteli Helsinki Pride -juttuunsa.  

On syytä pohtia millaisen kuvan tämä antaa peliteollisuudessa työskenteleville LGBTIQA+ vähemmistön jäsenille ja myös laajemmin pelaajayhteisölle — etenkin kun peliyhtiöt itsekin myöntävät alansa ongelmat. 

Kirjoittaja on filosofian maisteri ja gaymer, joka valmistui vuonna 2019 Helsingin yliopistosta pääaineenaan sukupuolentutkimus