Perussuomalaisten ex-puoluesihteeri Arto Luukkanen: Venäjä voi olla matkalla kohti sisällissotaa

Luukkasen uusi teos käsittelee Venäjän hallinnon murtumista ja yhteiskunnan kapinaa.

Poliitikko ja Venäjän tutkija Arto Luukkanen (ps) julkaisi tietokirjan Putinin Perukirja näkemyksistään Venäjän hallinnon tulevaisuudesta torstaina 11. huhtikuuta. 360-verkkomedia vieraili teoksen julkistustilaisuudessa.

Tilaisuudessa teosta kommentoivat myös poliitikko ja historioitsija Teemu Keskisarja (ps) sekä kirjailija ja Venäjän asiantuntija Jukka Mallinen.

Julkistustilaisuudessa Luukkanen väitti Venäjän pahimmallaan ajautuvan jopa sisällissotaan. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaa vastaan on paljastanut valtion hallinnon, yhteiskunnan ja armeijan heikkouden.

− Mahdollinen vallanvaihto tapahtuu jonkinlaisena välienselvittelynä, ehkä väkivaltaisenakin. Tämä johtuu siitä, että valtion nykyinen hallinto ei ole kunnioittanut demokraattista instituutiota.

Teoksesta vastaväitteitä Arto Luukkaselle (kuvassa keskellä) esittivät Teemu Keskisarja (vasemmalla) ja Jukka Mallinen (oikealla).

Venäjästä yhteistyökumppani?

Luukkanen uskoo Yhdysvaltojen tuella olevan merkittävä rooli Venäjän kukistamisessa Ukrainassa, vaikka vastapuoli saisi miten paljon tukea Kiinalta, Iranilta ja Intialta. Sotilaallisesti Venäjä on häviävä osapuoli, vaikka sillä on ydinaseita.

Kysyttäessä, voivatko Venäjä ja Suomi vielä tehdä yhteistyötä, Luukkanen vastaa selkeästi.

− Itänaapurissa pitää tapahtua jonkinlainen hallinnon konkurssipiste. Uudelleen ajattelua syntyy suurista kriiseistä, kuten mahdollisesta sisällissodasta. Aika taistelee Putinia vastaan.

Sitä, miten hallinnon mahdollinen kaatuminen vaikuttaisi Suomeen, Luukkanen ei kommentoi.