Vähäpäästöisten kyytien kysyntä kasvaa taksialalla

Taksitilauksia tehdään yhä enemmän erilaisilla mobiilisovelluksilla, joissa asiakkaalla on mahdollisuus tilata taksi ennakkoon ja esittää toiveita autotyypistä.

Nykyään taksia käyttävä voi halutessaan tilata vähäpäästöisen tai täyssähkötaksin. Vähäpäästöiseksi lasketaan ne autot, joiden hiilidioksidipäästöt ovat enintään 50 grammaa kilometriä kohden.

Kuluttajien huomio kiinnittyy tällä hetkellä taksimatkojen turvallisuuteen ja selkeään hinnoitteluun. Ne voivat siirtää ajatuksia pois taksikyytien ympäristövastuusta, kertoo viestintäpäällikkö Sakari Lauriala Lähitaksilta.

–  Ympäristövastuullisuus ei ole trendinä vielä niin valtavan suuri, mutta se on sieltä kuitenkin tuloillaan, mikä ilmenee meidän Uudellamaalla toteuttamassa kyselytutkimuksessakin, Lauriala toteaa.

Suomessa on noin 9400 taksiyritystä, joista lähes 42 % on rekisteröity Uudellemaalle. Lähde: Traficom

Nuoret asiakkaat ottavat ympäristön huomioon

Taksitilauksia tehdään yhä enemmän erilaisten mobiilisovellusten kautta. Sovellus osaa yleensä suoraan ehdottaa asiakkaalle vähäpäästöistä vaihtoehtoa taksille. Asiakkaalla on myös mahdollisuus tilata taksi ennakkoon ja esittää toiveita autotyypistä.

Sovelluksia ovat muun muassa taksien tilauspalveluita tarjoavat 02 Taksi ja Taksini.

Lähitaksilla on Laurialan mukaan tarkkaa dataa esimerkiksi vähäpäästöisten ja nollapäästöisten taksien tilauksista.

–  Voisi sanoa, että vähäpäästöisten taksien tilaaminen näkyy vielä enemmän nuorten asiakkaiden piirissä.

02 Taksin mukaan vähäpäästöisten- ja sähköautojen tilausten määrä oli kasvanut viime vuoden aikana kaikista tilauksista kahdesta prosentista neljään prosenttiin. Yritys kertoo myös, että Oulussa tilattiin vuoden aikana eniten vähäpäästöisiä takseja.