Hyvinvointikirjat kiinnostavat edelleen

Kirjakauppaliiton tilaston mukaan tietokirjojen syyskuun kirjamyynnin kymmenen ostetuimman kirjan joukkoon mahtuu kolme hyvinvointikirjaa. Niistä haetaan tietoa kokonaisvaltaisesti kaikille elämän osa-alueille.

Suomalaisen kirjakaupan tietokirjojen tuotepäällikkö Kaisa Lauronen kertoo, että esimerkiksi uniaiheiset hyvinvointikirjat myyvät nyt. Ne liittyvät sekä henkiseen että fyysiseen hyvinvointiin.

― Henkisellä puolella taas esimerkiksi kiitollisuus sekä armollisuus itseään kohtaan ovat teemoja, jotka nousevat esille tällä hetkellä. Lisäksi suvaitsevaisuus on nousussa, kun mietitään koko maailman tilaa.

Lauronen kertoo, että kotimaisia tekijöitä on noussut voimakkaammin esille kansainvälisten nimien rinnalle. Suomalaisten kirjailijoiden teksteihin on helpompi samaistua, sillä arki on samankaltaista verrattuna esimerkiksi elämään Amerikassa.

Otavan tietokirjallisuuden kustannuspäällikkö Mari Mikkola kertoo, että hyvinvointikirjan tekijän täytyy olla luotettava ja osata asiansa. Hänen tulisi olla joko aiheensa asiantuntija tai oman kokemuksensa pohjalta aiheeseensa perehtynyt.

― Kirjoitustyyli asettaa omat vaatimuksensa. Hyvinvointikirjan tekstin pitää olla yhtä aikaa kansantajuista mutta hyvin mietittyä, tutkittua ja seulottua tietoa.

Mikkola kertoo myös, että hyvinvointikirjoja ostetaan yleensä tarpeeseen. Suosittujen kirjojen aiheet ovat tavallisia ihmisiä puhuttelevia sekä raikkaasti ja kansantajuisesti kirjoitettuja.